wartos

1. Patogén kompléks: Dina kaseueuran kasus, sacculitis hawa sanés panyakit tunggal, tapi mangrupikeun gejala inféksi sistemik. Bakteri, virus, mycoplasma, manajemén tuang, sareng sadayana tiasa nyababkeun sacculitis hawa.
2. Lingkungan anu kirang: disinféksi henteu lengkep, ventilasi henteu cekap, gas anu ngabahayakeun teuing sering akumulasi di bumi, upami konsentrasi amonia dina hawa teuing tinggi, éta bakal ngarusak cilia saluran pernapasan, ngirangan sékrési lendir, sareng nyababkeun panyakit dina bayah, sareng kantung hawa bakalan mangaruhan peujit ageung Tingkat pembersihan bacilli sareng patogén sanésna seueur dikirangan, sareng kajantenan sacculitis hawa teu tiasa dilawan.
3. Kasesahan dina nginum obat: Tina sudut pandang anatomi, témbok kantung udara ipis pisan sareng aya sababaraha pembuluh getih. Hésé pikeun ubar pikeun ngahontal konsentrasi anu épéktip dina kantong hawa. Ieu nyusahkeun sacculitis hawa pikeun sacara klinis sacara efektif dirawat, anu sigana bakal ngakibatkeun akibat serius.
4. Struktur khusus: Aya salapan kantung hawa, anu diwangun ku dahan bronchi sareng bayah. Karakteristik struktural anu saling hubungkeun tina "saluran pernapasan-paru-hawa sac-tulang-tulang pernapasan luhur" ngajadikeun awak awak ngawangun sistem semi-terbuka. Mikroorganisme patogén dina hawa tiasa gampang ngalebetkeun tulang ngalangkungan saluran pernapasan luhur, bayah, sareng kantung hawa pikeun ngabentuk inféksi sistemik. Salaku tambahan, kusabab teu aya diafragma, rongga toraks sareng rongga beuteung caket, sareng gampang ngabalukarkeun inféksi kantung udara saatos saluran pencernaan lumangsung. Karakteristik ieu mangrupikeun alesan utama pikeun sering kajadian sarcositistitis.
 
Gejala sacculitis hawa
Gejala pernapasan panyakit jelas. Buka sungut sareng mantengkeun beuheung kanggo dihirup, diseuseuh, dikepak irung, ngorok, sirah anu ngabareuhan, panon anu ngabareuhan, nyiram, ngabengkak masing-masing, léak, kaleungitan napsu, atanapi bahkan dileungitkeun, ningkatna haus, diare bodas-konéng, bulu Leupas sareng beresih , cakar makuta kusam, garing sareng kusam.
Ngabedah gejala
Upami maot, makuta na ungu sareng sungutna pinuh ku lendir. Dina kasus anu parah, kulit handapeun beuteung tiasa diteukteuk ningali gajih konéng atanapi éksudasi radang. Buka rongga beuteung, kantung hawa toraks anu dieusi ku bahan sapertos kéju konéng, efusi perikardial, sareng kantung hawa beuteung mangrupikeun bahan sapertos kéju anu konéng sareng konéng. 30% maotna ngagaduhan pericarditis sareng lesi perihepatitis, splenomegaly, peujit leutik kosong, rongga irung Trakea pinuh ku lendir! Ati rada ngabareuhan, pericarditis, perihepatitis, kantung hawa keruh, kasus parna ngagaduhan bahan konéng sareng bodas sapertos kéju, peritonitis, sareng lapisan bahan konéng sareng bodas sapertos kéju (lesion has) dibungkus dina sakumna paru-paru, sareng paru-paru sesek, Pendarahan, tikoro perdarahan, perdarahan trakea parah. Henteu aya parobahan anu jelas dina papilla burih kelenjar, teu aya parobahan dina burih otot, sadaya peujit sesek, mémbran mukosa murag, sareng ginjalna ngabareuhan (perdarahan interstitial).
 
Tina struktur anatomis, kantung hawa tina broilers ipis pisan, lapisan jero mangrupikeun hiji lapisan épitél datar, sareng épitél kolum ciliated ngan ukur di muka, sareng lapisan luarna mangrupikeun hiji lapisan épitél datar anu teras-terasan sareng serosa. Antara dua lapisan épitél nyaéta jaringan konéksi Fibrous, anu ngandung serat elastis, henteu ngan ukur ipis dina strukturna, tapi ogé ngagaduhan sababaraha saluran getih. Kusabab kitu, saatos kantung hawa broiler diambeu, sesah ubar anu diserep pikeun ngahontal konsentrasi anu épéktip dina kantung hawa ku cara nginum obat konvensional sapertos suntikan, nginum, nyoco campuran, sareng sajabana. Ieu nyusahkeun pikeun kéngingkeun pangobatan anu épéktip sacculitis dina prakték klinis. Gampang ngakibatkeun akibat serius.
1. Teges disinfect. (Nginum cai disinféksi, kalayan disinféksi)
2. Pilih rute imunisasi anu pangsaéna. (Bibit garing sareng bibit minyak dibebaskeun)
3. Nguatkeun manajemén sareng komunikasi. (Ngurangan kapadetan stocking, ningkatkeun angin, sareng hindarkeun panggunaan jamur)
4. Perawatan panyakit pernapasan kedah dumasar kana panyabab na gejalana.

 


Waktos Post: Sep-23-2021