wartos

Pangwangunan industri hayam global dina taun 2020 katingalina langkung rumit tibatan taun-taun sateuacanna. Nanging, ngalangkungan sapuluh kecap konci sareng sapuluh kajadian utama anu parantos kajantenan sareng ayeuna, urang masih tiasa ningali sababaraha tren pangwangunan industri unggas di Cina sareng dunya sareng arah masa depan ranté pasokan katuangan.
 
Kecap konci hiji : COVID19
 
Epidemi makuta anyar parantos nyababkeun karugian anu ageung pikeun kahirupan sareng pasipatan pagawé dina industri unggas, ngabahayakeun ranté industri unggas sareng ranté pasokan
 
Naon waé anu tiasa ngantosan kedah ngantosan. Ieu mangrupikeun gambaran saleresna tina période paling parah tina pencegahan pandemi global sareng kaayaan pangendali wabah makuta énggal. Kota, jalan, kampung, sareng tindakan karantina nyababkeun sajumlah ageung hayam musnah. Aya kajadian anu henteu kaetung tina pangreureuhan pabrik, kakurangan tenaga kerja, pembatalan atanapi panundaan paméran, ditambah panutupan hotél / katering sisi konsumen, tunda sakola, sareng warga nyimpen barang. , Harga pasar endog sareng hayam di réa penjuru dunya ogé ngalaman fluktuasi sareng guncangan anu ageung, anu ogé ngahasilkeun karugian ékonomi anu ageung pikeun industri unggas.
 
Nalika pandemi COVID-19 terus mekar sareng kakuatan perusakna terus ningkat, manajemén darurat nyanghareupan tangtangan anu teu acan pernah terjadi. Langkung ti 300 pepelakan ngolah daging sareng unggas di Amérika Serikat, Kanada, Brazil, sareng Uni Éropa parantos gaduh puluhan rébu karyawan anu katépaan COVID-19 sareng ngonfirmasi kasus Sahenteuna 20.000 jalma sahenteuna 100 urang maot.
Numutkeun laporan anu dikaluarkeun ku Pusat Kontrol dan Pencegahan Penyakit (CDC), diantara jalma-jalma anu katépaan COVID-19 dina pepelakan ngolah daging sareng unggas di Nebraska, Amérika Serikat sumping ti daérah produksi (74%), buffet / tempat istirahat (51%), kamar ganti baju (43%), jalan asup sareng kaluarna (40%) nyatakeun proporsi anu cukup tinggi, sedengkeun proporsi lini produksi sapertos segmentasi ngahontal 54%, anu sacara signifikan langkung luhur tibatan proporsi tina 16% tina garis pamrosésan / pangperangan primér. Laporan ieu nganalisis yén faktor anu tiasa mangaruhan résiko inféksi COVID-19 pikeun pepelakan ngolah daging sareng unggas kalebet jarak fisik di tempat damel, kaayaan sanitasi, sareng fasilitas padumukan sareng transportasi. Éta ogé nyungkeun jarak jauh sosial, kabersihan tangan, beberesih sareng disinféksi. Sareng kabijakan cuti médis. Dina hubungan ieu, para ahli industri nyarios yén suplai daging moal tiasa ngiringan kasehatan sareng kahirupan pengolahan tanaga pepelakan, sareng solusi kedah dipendakan pikeun ngajaga kasalametan pribadi.
 
Kata kunci Kadua: Avian Influenza
 
Flu burung anu parantos robih ti hiji tempat ka tempat henteu nyababkeun wabah makuta anyar, sareng masih kénéh ngambek di seueur tempat unggal bulan, nyababkeun seueur pisan leungitna unggas
 
Dibandingkeun sareng période anu sami dina 2019, sami sareng anu ti Januari dugi ka Nopémber 2020, bakal aya épidem unggas HPAI unggal bulan, sareng Januari dugi ka April mangrupikeun usum kajadian anu tinggi, sareng 52 kasus anyar, 72 kasus, 88 kasus, sareng 209 kasus masing-masing. naek. Béda sareng taun-taun sateuacanna, data anu dikaluarkeun ku OIE nunjukkeun yén ti saprak 2020, wabah HPAI henteu ngan ukur ngancam pisan kana kaséhatan hayam, tapi ogé nyayogikeun résiko pikeun kaséhatan sato salian ti unggas. Aya dua wabah anyar di Kazakhstan. Epidemi H5 subtipe HPAI jangjangan bebas nyababkeun total 390 babi rentan, 3.593 sapi, 5439 domba, sareng 1.206 kuda, tapi éta henteu nyababkeun sato rentan ieu katépaan.
 
Ti tanggal 1 Januari dugi ka 16 Nopémber 2020, 10 ékonomi anu paling luhur kalayan panyakit unggas HPAI anyar nyaéta: Hungaria, 273, Taiwan, Cina, 67, Rusia, 66, Vietnam, 63, Polandia, 31, Aya 11 di Kazakhstan, 9 taun Bulgaria, 8 di Israél, 7 di Jérman, sareng 7 di India. 10 ékonomi luhur dina hal jumlah unggas dikaluarkeun dina wabah HPAI énggal nyaéta: Hungaria 3,534 juta, Rusia 1.768 juta, Taiwan, Cina 582,000, Kazakhstan 545,000, Polandia 509,000, sareng Australia 434,000. , Bulgaria 421,000 japati, Jepang 387.000 japati, Arab Saudi 385,000 japati, Israél 286,000 japati.
 
Ti tanggal 1 Januari dugi ka 16 Nopémber 2020, 2 wabah HPAI unggas anyar kajantenan di daratan Cina, kalebet 1 unggas H5N6 subtipe wabah HPAI di Xichong County, Kota Nanchong, Propinsi Sichuan, sareng 1 panyawat unggas di Kacamatan Shuangqing, Kota Shaoyang, Propinsi Hunan Di wabah H5N1 subtipe HPAI, dua wabah éta nyababkeun total 10347 unggas rentan, 6340 kasus anu kainféksi, 6340 kasus fatal, sareng 4007 unggas dikaluarkeun. Dina période anu sami, 5 wabah HPAI subtipe swan H5N6 liar lumangsung di Xinjiang.
 
Kata kunci tilu: Salmonella
 
Salmonella anu nyebar terus nyiptakeun résiko, micu endog / hayam émut, sedengkeun panyakit Newcastle katémbongana rada tenang
 
Dina taun 2020, parantos seueur anu disangka inféksi salmonella dina produk pangan sareng tatanén di panjuru dunya, sapertos bawang di Amérika Serikat, endog di Perancis, hayam di Polandia, sareng mérek jajan di Cina.
 
Numutkeun laporan anu dikaluarkeun ku Pusat Kontrol sareng Pencegahan Panyakit (CDC), aya 6 wabah salmonella di Amérika Serikat dina taun 2020 (dugi ka 18 Nopémber), kalebet 1 inféksi manusa kalayan Hadar Salmonella disangka disababkeun ku kontak sareng jangjangan di buruan tukang. , Lumangsung di sadaya 50 nagara bagian Amérika Serikat, sajumlah 1659 kasus dilaporkeun, diantarana 326 anu dirawat di rumah sakit sareng 1 maot. Sakabéh sekuen génom Salmonella diisolasi tina 1493 kasus sareng dua sampel lingkungan nunjukkeun yén 793 (53,2%) galur terasing tahan ka asam klavulanat amoksisilin (laju résistansi 1,5%), streptomycin (47.3%), tetracycline (47.6%) sareng antibiotik konvensional sanés résistansi dikembangkeun.
 
Kata kunci kaopat: ngirangan résistansi sareng ngirangan résistansi ubar
 
Ngurangan résistansi sareng résistansi ubar janten fokus industri mangtaun-taun. Dina 2020, éta bakal langkung penting kusabab palaksanaan larangan pakan di Cina di 2020.
 
Ngirangan résistansi mangrupikeun jalan, sanés tungtungna. Masalah résistansi antimikroba parantos janten masalah di dunya, sareng éta mangrupikeun ancaman kaséhatan anu paling ageung pikeun manusa sareng sato. Éta nyobian ngancurkeun kamajuan sareng prestasi anu dilakukeun ku ubar modéren sareng ubar Pangajaran sarta Palatihan Atikan modéren langkung ti 100 taun. Ayeuna, saatos mangtaun-taun "larangan anti-antimikrobial" parantos dilaksanakeun, ékonomi anu maju sapertos Uni Éropa sareng Amérika Serikat parantos maju dina ngirangan panggunaan ubar antimikroba pikeun manusa sareng sato, tapi masalah résistansi ubar antimikroba masih kénéh mekar. Dina waktos anu sasarengan, Organisasi Kaséhatan Dunya sareng Organisasi Dunya pikeun Kaséhatan Sato anu koordinasi sareng nagara-nagara pikeun nguatkeun monitoring sareng panilitian, sareng ékonomi anu mekarkeun ogé nuturkeun.
 
Numutkeun panerapan anyar anu diwanohkeun ku Uni Éropa dina 2019, sadaya antibiotik tegalan konvensional, kalebet sadaya perawatan pencegahan pikeun kelompok sato, bakal dilarang ti 28 Januari 2022. Dina hubungan ieu, Amérika Serikat ngadamel négatip anu kuat sareng nyarios yén éta alesan ngadegna halangan perdagangan. Departemen Pertanian AS nyatakeun yén peraturan ieu "henteu ngagaduhan dasar ilmiah anu dipercaya."
 
Dina taun 2020, larangan antibiotik pakan Cina sacara resmi dilaksanakeun, ngabéréskeun ayana anti-antibiotik. Nanging, pendetéksi ubar peuntas sato terlarang dina endog, hayam, sareng sajabana kajantenan teras-terasan. Dina waktos anu sami, Chia Tai Group sareng Cargill teras-terasan ngaluncurkeun hayam Raised Anti-Resistant (RWA) di pasar Cina. Tanggal 11 Januari 2020, Grup CP ngaluncurkeun produk hayam anti jamur Benja di Beijing Hema Xiansheng Shilibao Store. Salaku tambahan, Jilin Youshengda Agricultural Technology Co., Ltd. ogé sacara kuat ngamajukeun hayam non-tahan Qianbaihe online sareng offline.
 
Kata kunci lima: beternak teu dikurung
 
Popularitas kandang anu henteu dikurung di Éropa sareng Amérika Serikat rada nyirorot, tapi perhatian sababaraha nagara berkembang sacara tenang ningkat
 
Tina data resmi anu ayeuna, nagara-nagara Uni Éropa anu mingpin paningkatan karaharjaan sato henteu parantos ngahasilkeun seueur kamajuan dina peternakan unggas sareng babi dina dua taun ka pengker, sareng ingon ingon sapertos kelenci langkung narik perhatian. Numutkeun data anu dikaluarkeun ku Dinas Pertanian AS, dugi ka Maret 2020, aya 60 juta hayam peletakan bébas kandang (17,8%) di Amérika Serikat, sareng 19,4 juta hayam peletakan organik (5,4%). Aya 257,1 juta hayam (76,4%) hayam peletakan tradisional.
 
Dina taun 2020, Brazil bakal ningali tren anyar dina promosi kandang sanés kandang. Saatos Perusahaan Pangan Brasil (BRF) ngumumkeun yén éta bakal mésér endog anu henteu diangkat tina kandang pikeun ngolah produk sapertos kéju, roti sareng produk sanés ti Séptémber 2020, buta endog Brasil nyarios dina bulan Nopémber taun anu sami yén éta bakal nanem modal anyar 2,5 juta endog non-kandang-diangkat. Proyék hayam.
 
Di Cina, ngamajukeun hayam peletakan anu henteu dikurung hartosna pangembangan kabisat, sareng sumber daya bumi sareng cai ogé dua faktor utama anu kedah diperhatoskeun. Uni Éropa sareng Amérika Serikat transisi ka pertanian non-kandang dumasar kana kandang anu diperkaya, sedengkeun peternakan lapisan skala ageung di Cina utamina dikurung. Salaku tambahan pikeun investasi ayeuna dina peletakan hayam kandang anu diperkaya di Cina ku Chia Tai Group, Kaseueuran perusahaan antara antosan-antosan sareng ayun. Nanging, Metro parantos ngalebetkeun pasar Tiongkok dina komitmen kahareupna pikeun mésér endog anu henteu dikurung, anu ogé parantos narik perhatian hébat ti industri lapisan Cina. Salaku tambahan, Shanxi Pingyao Weihai Ecological Agriculture Co., Ltd. damel babarengan sareng Nestlé ngawangun sistem rentang bébas kasejahteraan non-kandang kanggo peletakan hayam.
 
Kata kunci Genep: Kerentanan
 
Kerentanan kasohor dina ranté pasokan industri pangan sareng unggas, sareng éta ngalegaan antennae na kana bidang karaharjaan sato
 
Bertentangan sareng ramalan sarjana, ahli sareng agénsi konsultasi dina seueur bidang dina tahap awal wabah wabah mahkota énggal, dina tilu perempat mimiti taun 2020, meuncit broiler di Amérika Serikat bakal kirang kapangaruhan sareng parantos ngahontal sataun -tumbuhan sataun 8% dina bulan Agustus, kusabab ningkatna permintaan impor ti Cina. Volume ékspor daging hayam di Amérika Serikat ogé ningkat sacara signifikan taun ka taun; kapasitas produksi daging hayam di Cina pulih sacara tetep, sareng impor ningkat sacara signifikan taun-taun. Ditilik tina laporan ramalan panganyarna Departemen Pertanian AS, produksi hayam global sareng perdagangan impor sareng ékspor bakal terus tumuh di 2020.
 
Nanging, kalenturan produksi hayam sareng katahanan perdagangan hayam di taun 2020 lumayan lumayan dibandingkeun sareng kameumeutna hayam sareng ranté suplai endog. Salaku conto, ngangkut hayam sareng endog sareng ngenalkeun hayam karuhun di Cina parantos ngancurkeun sajumlah ageung ngagoreng hayam. Salaku conto sanésna, hayam umur 1 dinten anu netep di Walanda henteu tiasa diangkut ka tempat anu dituju. Éta euthanized sareng endog penetasan ditumpes. Alesan utama nyaéta transportasi ka Afrika ditunda kusabab epidemi makuta anyar, sareng nagara-nagara Afrika anu ngandelkeun pisan kana impor sumber siki Kanggo produsen unggas, produksi hese dijalankeun. Data nunjukkeun yén sateuacan ieu, Ghana, Kongo, Nigeria sareng Pantai Gading ngenalkeun 1,7 juta anak hayam umur 1 dinten unggal bulan, sareng kaseueuran anak hayam ieu ti nagara ékspor musnah saatos pangiriman ditunda.
 
Kusabab kitu, seueur pihak parantos nimbulkeun masalah anu hébat ngeunaan kameumeutna ranté pasokan unggas sareng karaharjaan unggas. Dr Temple Grandin, profésor Élmu Sato di Universitas Negeri Colorado, nyarios: "Urang kedah ngalakukeun naon waé pikeun ngajantenkeun ranté pasokan hayam sareng sato tegalan langkung fleksibel. Pabrik olahan janten resep. "
 
Ti saprak 2020, kusabab pangaruh wabah mahkota énggal, jalma-jalma di nagara-nagara Uni Éropa kawilang ngirangan jumlah demonstrasi sareng kagiatan tekanan pikeun karaharjaan sato. Nanging, sanaos nalika kaayaan pencegahan sareng kontrol wabah makuta énggal stabil, aranjeunna bakal ngatur unjuk rasa sareng parada pikeun nandakeun tekanan. Amérika Serikat ogé parantos ningali panurunan perhatian pikeun karaharjaan sato kusabab pangaruh tina wabah mahkota énggal. Pengamat industri nyatakeun yén sanaos industri parantos nyandak ukuran anu langkung lengkep pikeun ngalawan daging unggas sareng babi saatos panyakit flu burung anu patogén sareng demam babi Afrika dina unggas, éta henteu acan damel padamelan anu hadé dina kaayaan darurat kaséhatan sanés sato. Pikeun nyiapkeun, perlu pikeun ningkatkeun panilitian sareng mendakan jalan solusi anu tiasa dilakukeun.
 
Kata kunci Tujuh: Anti pasanggiri
 
Résiko perdagangan internasional jauh di luar kamampuan industri pikeun ngaduga sareng ngendalikeun, sareng anti saing langkung réalistis
 
Dugi ka ayeuna, negosiasi ngeunaan kawijakan persaingan dina Organisasi Perdagangan Dunya (WTO) parantos liren salami 16 taun berturut-turut, sareng perang dagang anu museur kana sengketa tarif parantos silih muncul. Panilitian dumasar kana kajadian has nunjukkeun yén lamun paripolah anti kalapa dina industri tangtu dina ékonomi tangtu ékspansi, éta bakal mangaruhan kana perdagangan produk internasional di industri ieu sareng pamekaran industri anu sami dina ékonomi sanésna dina sababaraha bentuk anu béda. .
 
Pikeun industri hayam, perdagangan daging hayam sareng endog parantos teras-terasan janten perhatian utama industri, sareng wabah flu burung anyar bulanan parantos ngajantenkeun perdagangan internasional produk unggas langkung rumit. Salaku conto, dina tanggal 27 Juli 2020, aya ekspektasi anu anyar dina paséa tarif dagang daging unggas dalapan taun antara Amérika Serikat sareng India. Panel arbitrase WTO sapuk dina dinten anu sami pikeun nunda kaputusan ngeunaan perselisihan ieu, sareng diperkirakeun nyandak kaputusan sateuacan Januari 2021. Perselisihan antara dua pihak utamina aya dina kanyataan yén pihak India henteu angkat kendali anu ketat ukuran dina impor sareng ékspor produk unggas, sareng pihak Amérika Serikat ku sabab kitu nyoko kana upaya netepkeun harga US $ 450 juta pikeun produk India.
 
Ti saprak 2020, kusabab pangaruh superimposed tina wabah mahkota énggal, seueur nagara parantos ngagantungkeun ékspor endog sareng impor hayam, sareng ranté industri protéin sato AS parantos pasang aksi paripolah anti kalapa anu ngarusak kapentingan peternakan / pangecér alatan kana kasabaran dina ranté suplai, utamina dina widang sapi. Anu paling sengit, dituturkeun ku daging babi, hayam, sareng endog; saatos tujuh taun paripolah anti kalapa, sababaraha raksasa produksi hayam di Amérika Serikat nyatakeun kaikhlasanana dina nyanghareupan kaputusan hukum, sareng raksasa endog AS ogé digugat kusabab disangka ngamanipulasi harga endog.
 
Ayeuna, pasar hayam pikeun sababaraha ékonomi anu maju ogé nunjukkeun momentum tingkah polah anti kalapa, sapertos pasar endog Cina.
 
Kata kunci Dalapan: Serangan-serangan pikeun maéhan hayam jago ngora umur 1 dinten
 
Didorong ku tuntutan sadaya lapisan masarakat, komitmen pengadaan ritel, sareng inovasi téknologi dina idéntifikasi séks endog beternak sareng embrio, Swiss nerbitkeun panerapan dina taun 2019 kanggo nyaramkeun jago umur 1 dinten. Jérman sareng Perancis parantos ngamimitian gelombang undang-undang anyar. Panerapanana henteu jauh.
 
Kusabab hayam jago ngora tumuh sareng henteu endog sareng dagingna henteu saé cukup pikeun dibongkar, prakték nyéépkeun ratusan milyar hayam jago umur sadinten unggal taun parantos nimbulkeun perhatian anu lega di masarakat, sareng Uni Éropa nagara parantos nempatkeun panerapan pikeun méréskeun masalah ieu. Lalakon kana masalah éta beuki panas. Saatos Swiss ngenalkeun larangan dina ngahukum jago ngora umur 1 dinten, Jérman sareng Perancis mimiti ngenalkeun draf panerapan. Opat organisasi kasejahteraan sato di Walanda nyungkeun perdana menteri nuturkeun conto Perancis sareng Swiss sareng ngalaksanakeun larangan Walanda di 2021.
 
Kalayan aplikasi industri téknologi inovatif idéntifikasi kelamin cikal tina endog beternak, seueur kelompok écéran ageung sapertos Aldi Group sareng Carrefour nyatakeun yén aranjeunna bakal laun ngeureunkeun mésér endog anu dihasilkeun ku ngaluarkeun lapisan sistem hayam jago umur 1 dinten, sareng ngamimitian jual beuli. Ngabales maéhan endog (RespEGGt). Dina waktos anu sasarengan, éta ogé parantos narik modal pikeun nanem modal dina sababaraha perusahaan anu ngamimitian pikeun ngalaksanakeun riset téknologi sapertos kitu, sareng bidang panilitian sareng pamekaran parantos ngalegaan tina sistem inkubasi hayam peletakan kana sistem inkubasi bebek daging. Nyatana, ti mimiti 2008, perusahaan Selegg Jérman mimiti ngembangkeun téknologi ieu. Saatos langkung ti 10 taun, angkatan munggaran endog kontra-serangan dijual di 9 pasar swalayan di Berlin, Jérman di 2018.
 
Dina awal taun 2020, panaliti ti dua paguron luhur Jérman sareng lembaga panilitian parantos ngalamar patén jinis téknologi ieu, anu tiasa nangtoskeun jinis émbran endog dina dinten katilu inkubasi kalayan tingkat akurasi 75%, sedengkeun akurasi laju ditangtukeun dina dinten kagenep Nepi ka 95%. Dina Oktober taun anu sami, anu ngamimitian Israél SOOS ngadamel kamajuan anyar dina panilitian sareng pamekaran téknologi. CEO SOOS Yael Alter nyatakeun yén tina sudut pandang kesejahteraan sato, endog pembiakan hayam hentu kedah ditetepkeun dina dinten ka-7 (hayam). Bentuk awak anu hirup parantos dibentuk) sateuacan diidentipikasi embrio jalu sareng awéwé sareng karuksakan anu terakhir, tapi sesah pikeun dihontal. Maka, SOOS parantos ngembangkeun téknologi énggal pikeun konvérsi séks endog pembibitan, ku diajar akustik sél sareng ngarobih kaayaan lingkungan inkubator, ngarobih gén lalaki janten gén bikang fungsional. Anjeunna ogé ngungkabkeun yén panggunaan téknologi ieu tiasa ningkatkeun tingkat penetasan anak awéwé janten 60%, sareng diperkirakeun ngahontal 80% kapayunna.
 
Kata kunci Salapan: Sehat sareng Berkelanjutan
 
Sehat sareng berkelanjutan parantos janten konsép utami dina sababaraha bidang sapertos industri hayam, sareng praktékna bakal nyanghareupan langkung tantangan
 
Krisis iklim beuki parah sareng mekar, masalah résistansi narkoba janten langkung parah, sareng pandemi COVID-19 teras-terasan ngaluarkeun peringatan: hubungan anu caket antara jalma, sato sareng lingkungan alam parantos tegang malah parah. Pikeun tujuan ieu, Perserikatan Bangsa-Bangsa, organisasi internasional sareng pamaréntah di seueur nagara parantos penting pisan sareng prihatin ieu. Aranjeunna parantos netepkeun tujuan sareng ngalakukeun komitmen pikeun ngirangan émisi gas rumah kaca. Aranjeunna parantos diajar sareng ngaluarkeun sababaraha perlindungan sato liar, perlindungan kaanekaragaman hayati, sareng panangtayungan lahan baseuh / sumber cai. / Taneuh, sareng undang-undang sareng peraturan anu aya hubunganana pikeun nguatkeun kasihatan biosafét, nyegah sareng ngahambat panyakit zoonotic. Salaku conto, Cina ngalaksanakeun panyalindungan sumberdaya cai sareng ngamajukeun tata kelola lingkungan. Dina taun 2020, éta ngamajukeun "Hukum Biosafety" sareng ngaluarkeun larangan dagang satwa haram, sareng seueur tempat di sanés nagara ogé nerapkeun tindakan pikeun nutup pasar dagang unggas langsung.
 
Ayeuna, industri hayam global ngawangun proyek énggal sareng ngembangkeun produk énggal dumasar kana biaya anu tiasa dibayangkeun nyalira, dina prakték sareng ngamajukeun naon anu aranjeunna yakin yén séhat sareng sustainable.
 
Nanging, sumbangan perdagangan internasional daging hayam, endog sareng produk pangan sareng tatanén sanés dina hal ieu parantos dipaliré atanapi bahkan disalah paham ku industri. Numutkeun kana konsép pangwangunan anu séhat sareng sustainable diwanohkeun ku PBB, FAO na, UNEP sareng lembaga-lembaga sanés, tantangan krisis cai sareng kakurangan sumber daya bumi anu disanghareupan sababaraha ékonomi beuki parah, sacara langsung mangaruhan pamekaran berkelanjutan umat manusa sareng planét. Produk pangan sareng tatanén sapertos daging hayam sareng endog, anu nyéépkeun kirang sumber cai sareng lahan dina prosés produksi, diékspor ka krisis cai, kakurangan sumber daya lahan, sareng prosés produksi ternak sareng ternak nyéépkeun langkung seueur cai sareng produk tatanén ngalangkungan perdagangan internasional anu patuh saluran. Ékonomi anu gaduh sumber daya bumi pikeun méré kontribusi anu positip pikeun pamekaran sustainable global sareng pamutahiran lingkungan. Nanging, masih seueur kasusah. Tina sudut pandang ieu, kaséhatan anu berkelanjutan nekenkeun pamaréntahan global, pangwangunan industri sareng koordinasi industri, sareng langkah-langkah anu ayeuna dilakukeun ku Cina sareng ékonomi sanés daging sareng produk pangan sareng tatanén ogé aya hubunganana sareng ningkatkeun lingkungan alam sareng ngajagi gunung anu héjo sareng cai héjo. Éta henteu aya hubunganana.
 
Kata kunci sapuluh: transformasi digital
 
Kalayan munculna jaman 5G, transformasi digital tina ranté industri unggas parantos ngalih tina panilitian konseptual kana tarung anu saleresna
 
Nalika Carrefour ngenalkeun téknologi blockchain IBM di Perancis pikeun analisa retrospektif hayam sareng produk sanésna sareng ngalaksanakeunana di 2019, beuki seueur perusahaan produksi unggas parantos mimiti aktip kerjasama sareng perusahaan ranté pasokan sareng pihak sanés pikeun ngasupkeun blok hayam sareng endog. tahap aplikasi sareng promosi téknologi ranté. Salaku conto, produser unggas Indonésia Belfoods, raksasa endog Perancis Avril Group, jst.
 
Dina waktos anu sasarengan, Internet of Things sareng robot ogé neraskeun panilitian anu jero bari kéngingkeun aplikasi awal. SugarCreek, perusahaan AS anu nyayogikeun daging Bacon, bakso, sosis sareng produk hayam kanggo pasar katering sareng ritel, nembé nganggo téknologi IoT di pabrik-pabrik na anu parantos dirénovasi pikeun nyambungkeun alat-alat, sénsor sareng sistem pikeun ngahontal penghematan biaya sareng Ngidinan panyadia SugarCreek pikeun ngamankeun aksés sacara aman mesin parusahaan jarak jauh. Numutkeun laporan ku CNN di Amérika Serikat dina bulan Juli 2020, kusabab pangaruh wabah mahkota énggal sareng kusabab kakirangan tanaga gawé di pepelakan ngolah daging salami mangtaun-taun, seueur prosesor daging sapertos Tyson Foods di Amérika Serikat anu ngagancangkeun kamekaran robot pikeun ngagentos daging buatan. Motong. Numutkeun laporan anu sami tina The Wall Street Journal, insinyur sareng ilmuwan Tyson Foods, kalayan bantosan désainer industri otomatis, ngembangkeun sistem deboning otomatis pikeun ngahontal tujuan meuncit sareng ngolah ampir 40 juta broilers unggal minggu.
 
Ayeuna, panilitian sareng pamekaran sareng aplikasi téknologi digital parantos ngalegaan kana bidang produksi unggas dina sababaraha tingkatan. Dina raraga ngirangan résiko karyawan anu kaserang virus mahkota énggal, Tyson Foods ayeuna parantos nyebarkeun algoritma pelacakan inféksi sareng prosedur "monitoring and testing" dina pepelakan ngolah daging na. Tanggal 25 Séptémber 2020, Dr. Jason Guss, CEO Iterate Laboratories, ngenalkeun "alat sensor anu tiasa dianggo" anu dianggo dina prosés produksi unggas ka industri unggas Amérika. Alat ieu dirancang numutkeun prinsip ergonomis sareng nyambung ka sarung tangan. Éta tiasa teras-terasan ngawaskeun sareng ngaramal éggonomis padamel sareng masalah anu aya hubunganana sareng kacapean, sareng nyayogikeun data real-time ka manajer pikeun mastikeun kasalametan pagawé sareng ningkatkeun ingetan karyawan, anu tiasa méréskeun industri unggas Sababaraha biaya tinggi sareng masalah anu paling penting dina omzet anu luhur. , tatu, Dursasana lemah sareng kurang kasadaran kinerja pribadi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Waktos Post: Sep-23-2021